miércoles, noviembre 08, 2006

Tunejar el navegador

(Avui, amb la música de fons de Jamendo, una ràdio online que promou els artistes que treballen amb llicències Creative Commons.)

Saber quina temperatura fa a la teva ciutat, escoltar alguna ràdio online, jugar una partida de Tetris o fer un Sudoku... Tot això és posible des del mateix navegador gràcies a les 'extensions'. Aquestes mini-aplicacions, que van néixer com a complement de les funcionalitats de Firefox, són cada cop més populars a la comunitat internauta i ja s'inclouen a l'Explorer (versió 7), l'Opera i el Flock, tant en Windows com en Mac.


Com s'afegeixen?

Per afegir extensions i personalitzar el nostre navegador, només hem d'anar a la pestanya d'eines i clicar sobre Extensions (complements en el Firefox 2.0). En general, el mecanisme és el mateix a tots els navegadors, excepte l'Opera que en lloc d'extensions en diu 'Widgets' i inclou una pestanya específica per a les mini-aplicacions. Un cop oberta la finestra d'extensions, veurem quines tenim instal·lades. Si en volem més, només hem de clicar 'obtenir més extensions'. S'hi pot trobar de tot, des d'una aplicació per descarregar-se els vídeos de Youtube, Google o Metacafe fins a un compte-enrere dels dies de mandat que li queden a George Bush.

Aquí teniu les que recomana Firefox.

No hay comentarios: