miércoles, noviembre 22, 2006

Més tubs

(Avui, amb la música de fons de Project Opus, una ràdio dedicada als artistes 'locals 'que no tenen possibilitat de gravar amb discogràfiques.)


El vídeo a internet no és només sinònim de YouTube. Hi ha altres serveis per allotjar i compartir vídeos que tenen cada cop més públic, sobretot des que Google va comprar 'el Tub'i va començar a passar a tisora a la base de dades per no tenir problemes amb els drets d'autor.

Veiem-ne alguns:

iFilm: és un dels llocs històrics de vídeo a internet. Es va crear el 1999 i alberga tant vídeos domèstics com vídeos professionals ja que forma part de la cadena MTV. El 10 de novembre passat va presentar en exclusiva el tràiler d'Spiderman III en HD.



Metacafe és un altre dels serveis de vídeos de més èxit. Compta amb 17 milions d'usuaris i més de 400 milions de vídeos vistos al mes. Vídeos com aquest...

Borat Is Retard - video powered by Metacafe

Pel que fa al disseny més innovador i l'ús del Flash per potenciar l'aspecte visual de la pàgina, cal destacar Grouper. A més a més, incorpora la possibilitat de gravar-se amb webcam per publicar opinions.

Finalment, un servei que mira per la butxaca de l'usuari: Revver. Incrusten publicitat dins dels vídeos que hi puges i comparteixen amb tu al 50% els beneficis que generen. El canal FameTV, de la plataforma de satèl·lit Sky, del Regne Unit, ja es nodreix d'aquests vídeos per la seva programació. Una tendència que segur que es multiplicarà els pròxims mesos.

ps. Recordeu visitar els darrers reportatges del Diari de Barcelona. Hi trobareu informació sobre les avaries de Renfe, la ciència a l'escola, l'exposició sobre la Metròpoli que ocupa la Plaça Catalunya o el Saló del Llibre...

No hay comentarios: