miércoles, diciembre 13, 2006

Televisió 2.0

El futur de la televisió passa per internet. I no ho dic per l'èxit de YouTube i sucedanis. Les cadenes generalistes als Estats Units comencen a tenir clar que el concepte de 'programació' té els dies comptats. La gent vol veure el que vol a l'hora que vol i no quan ho marquen els programadors. L'augment de les descàrregues P2P ho ha confirmat.

A l'Estat espanyol, hi ha algunes iniciatives de televisió per internet, que generalment s'inclouen en l'oferta de connexió a internet de les operadores. És el que s'anomena Triple Play (veu, banda ampla i televisió). Però aquestes televisions reprodueixen els esquemes tradicionals, és a dir, la consagrada programació.

Paral·lelament a la xarxa estan sortint cada cop més projectes de televisió IP, que seguint la línia dels videoblogs (vlogs), ofereixen a l'internauta continguts diferents que aquest pot veure quan li dóna la gana. Avui, us en volem ensenyar alguns:

Rocketboom: Gairebé un clàssic dels videoblogs ja!

Internautas tv: una televisió que acaba de crear l'Associació d'Internautes. Hi expliquen notícies relacionades amb el món de la xarxa.

Mobuzztv: una televisió amb notícies sobre el món d'internet i la tecnologia amb una presentadora tan carismàtica com la de Rocketboom.

I finalment, perquè veieu com es va acostumant la televisió generalista als canvis que provoca internet, aquí teniu una escena de la sèrie 'Ley y orden', que aquí emet la Sexta, on es parla de videoblogs. No us perdeu la cara que fa l'inspector quan li comenten que una noia ha estat raptada a causa de l'èxit del seu vlog!

No hay comentarios: