martes, junio 27, 2006

Mapejar la informació


Ja tardàvem. Encara no havíem parlat de Google Maps i Google Earth, les aplicacions que permeten sobrevolar la geografia mundial des de la pantalla de l'ordinador... per buscar el taulat de casa nostra o l'hotel on anirem a passar les vacances, per veure en quina zona està situat el pis que volem llogar o comprar, per descobrir les diferents espècies de formigues que hi ha al món o, per ser més frívols, per saber per on es mouen els famosos.

I és que un dels grans avantatges d'aquestes aplicacions és que se'n pot aprofitar l'API per desenvolupar el que se'ns acudeixi.

No són imatges perfectes. És més, la qualitat del que veiem depèn molt del nostre ordinador i del tipus de connexió que tinguem. Tampoc són imatges massa actuals. En el cas de Barcelona tv, per exemple, la imatge que ofereix Google encara mostra la plaça Tísner en construcció. Els experts es queixen que Google Earth té carències que van en contra dels mínims principis cartogràfics. Però funciona.

Dijous passat, el president de la República francesa, Jacques Chirac, va presentar el portal Geoportail.fr com a gran competidor de Google Earth i Google Maps. I és que, segons va dir, el lloc, muntat sobre una base de 400.000 fotografies, és molt més precís que Google. L'únic problema és que, només posar-lo en marxa, Geoportail es va saturar i, de moment, no funciona.

Els grans rivals de Google, Microsoft i Yahoo, no s'han quedat enrere. També tenen els seus propis mapes. I alguns, com l'autor de la web desdearriba.net ho aprofiten per mostrar, entre d'altres monuments d'interès, la casa de Bill Gates, l'home més ric del món... que, com podeu imaginar, és petita! ;)

Les possibilitats de combinació dels mapes amb altres aplicacions no s'esgoten. En surten cada dia de noves. Si en voleu veure algunes més de les que us hem presentat aquí, feu un tomb per Googlemapsmania.

No hay comentarios: