martes, abril 04, 2006

Trucades per internet

Skype ha revolucionat el mercat de la telefonia. Trucar a qualsevol lloc del món és gratuït, si l'interlocutor té instal·lat el programa. Només cal pagar el que costa la connexió a internet. I per a trucades a fix o mòbil, el preu és gairebé irrisori. La veritat és que val la pena, sobretot per telefonar a l'estranger.

La versió 2.0 del programa, a més, incorpora la possibilitat de fer videoconferències. I això, no acaba aquí, segur. De fet, per a Nikklas Zennström, creador i conseller delegat d'Skype, d'aquí a 10 anys la telefonia tal com la coneixem haurà mort i ja no hi haurà preses de telèfon a les cases.

De moment, Microsoft, Yahoo, AOL i Google han pujat al carro incorporant veu sobre IP als seus sistemes de missatgeria i cada cop hi ha més programes de l'estil d'Skype, com ara VOIPstunt.
Mentrestant, les companyies telefòniques resisteixen l'envestida regalant trucades nacionals i locals amb la connexió a internet.

El mercat dels mòbils tampoc no vol quedar fora de joc. Motorola, Panasonic i Sony-Ericsson ja estan fabricant mòbils amb tecnologia tipus Skype que podran accedir a internet allà on hi hagi xarxes inalàmbriques.


I què cal fer per utilitzar-lo Skype?

És fàcil:

1) Descarregar el programa.
2) Instal·lar-lo seguint les indicacions (cal acceptar el contracte que avisa que no es poden fer trucades d'emergència i que no es fan responsables del contingut de les trucades)
3) Posar-se un nom d'usuari i contrasenya.
4) Connectar cascos i micròfon a l'ordinador (n'hi ha que funcionen via bluetooth!). Si voleu fer videoconferència, també necessitareu una webcam.
5) Buscar un altre usuari que tingui instal·lat el programa i trucar.

Quant costa?

Les trucades d'ordinador a ordinador són gratuïtes.
Les trucades a mòbil costen dos cèntims d'euro i les trucades a fix entre set i vuit cèntims d'euro, més o menys. Skype ven paquets de diferents serveis (skypein i skypeout) i si els compres via PayPal et regalen 120 minuts de trucades. Peoplecall també té ofertes d'aquest tipus. Feu-hi un cop d'ull.

No hay comentarios: