

Evidentment, la companyia de Redmond també ha pensat en el programari i els continguts associats perquè els usuaris tinguin el que busquen al seu abast: el Zune Marketplace. Tot i amb això, de moment, el rei dels continguts de pagament és iTunes, que controla el 80% de les descàrregues. A 0,99 dòlars la cançó i 9,99 dòlars la peli. I sumant.
Amazon, que va començar sent una llibreria electrònica, també vendrà pelis i sèries el mateix dia que surtin a la venda.
Tot per frenar el comportament natural dels internautes que és descarregar-s'ho tot de les anomenades xarxes P2P.

D'altra banda, Universal i EMI s'han apuntat a distribuir música gratuïta per internet a través de la iniciativa Spiralfrog, que pretén rendibilitzar el negoci amb publicitat. És a dir, que per escoltar una cançó, hauràs d'empassar-te uns quants anuncis. Segons diuen als blogs, l'invent inclou un DRM que li treu alguns punts d'atractiu.
I la cosa no acaba aquí. Tant Apple com Microsoft ja estan pensant com salten de la butxaca al saló de casa i a la tele. Apple ja ha presentat l'iTV. I Microsoft aposta per convertir el mòbil en un aparell que faci de reproductor, d'agenda, de lector de correu i de càmera.
Mentrestant, aquí els internautes continuen apostant pel que a la comunitat catalana es coneix com la mula, un programa de descàrrega P2P. Aclarim, de passada, que a Espanya la còpia privada és legal. La llei preveu que es compensi amb un cànon que grava qualsevol suport que permeti emmagatzemar dades. Aquest cànon ha estat rebutjat per diversos experts en Societat de la Informació.
No hay comentarios:
Publicar un comentario