martes, febrero 07, 2006

07/02/06: Crear un àlbum de fotos a Internet

Hi ha diversos serveis en línia que ofereixen aquest servei que estalvia haver d'enviar emails amb un reguitzell d'adjunts que triguen molt a descarregar-se. De fet, està tenint tant d'èxit entre els usuaris que la majoria dels proveïdors de serveis internet l'han afegit als seus portals.

Es pot trobar a Terra.es, Wanadoo.es, o bé Ya.com! Però si no tenim contractat cap d'aquests proveïdors podem optar per Yahoo.es o bé Flickr.com que, de fet, és un dels que està tenint més èxits entre els usuaris. I és que no només permet organitzar les fotos sinó que possibilita compartir-les amb altres usuaris, veure-les en format presentació, posar-hi comentaris, crear grups per compartir imatges de temàtica semblant, publicar-les en un blog i un munt de possibilitats que us convido a descobrir.

A més, Flickr té avantatges per als desenvolupadors! I és que és una aplicació oberta. És a dir, que se'n pot utilitzar l'API per crear altres aplicacions com ara aquestes:

Colrpickr: Una web que permet buscar fotos especificant el color que més t'agradi.

O bé Retrievr, que permet buscar imatges dibuixant una forma.


Una altra possibilitat d'organitzar-se les fotos per després pujar-les directament a Internet amb només un clic és baixar-se un programa com Picasa. Picasa és de Google i permet etiquetar les fotos i enviar-les a un blog amb només un clic.


D'altra banda... una notícia d'avui:

La Unió Europea celebra avui el Dia internacional per a una internet segura amb una marató de blogs o blogomarató. Els blogs són diaris personals o quaderns de bitàcola que es poden crear molt fàcilment i gratuïtament i que permeten que tothom tinguin la possibilitat de publicar continguts a la xarxa.

Aquest any hi participaran 89 organitzacions de 33 països que estaran capitanejats pel Comissariat per la Societat de la Informació i Insafe, una xarxa de cooperació per promoure el bon ús de la xarxa. En total, hi ha previstos 300 esdeveniments.

El més espectacular és la blogomarató. El blog preparat per l'ocasió està disponible en diversos idiomes i cada país hi tindrà el seu racó a una hora determinada. A l'estat espanyol li toca entre les 13:45 i les 14:00h. Insafe espera que pares i educadors hi deixin comentaris per promoure un ús correcte i ètic de la xarxa. De moment, Protégeles.com i Terra Networks han confirmat la seva participació. El blog es podrà consultar fins al dia 15.

No hay comentarios: