martes, febrero 14, 2006

Barcelona, capital mundial dels mòbils


Aparells que descarreguen música a una velocitat de vertigen, terminals que permeten veure la Televisió Digital Terrestre en pantalla miniatura, el darrer sistema per transmetre audio, vídeo i continguts multimèdia a dispositius mòbils o l'última generació de jocs... El 3GSM World Congress, que té lloc fins al dia 17 a la Fira de Barcelona, és el paradís dels gadgets de tercera generació. La protagonista, la banda ampla per al mòbil a través d'UMTS (2 Mbps) o bé d'HSDPA, una nova tecnologia que permet assolir els 14 Mbps, és a dir, que gairebé iguala l'ADSL més potent (20 Mbps).

Barcelona tv no es podia perdre l'esdeveniment mòbil de l'any. Per això hi ha instal·lat un plató des del qual es retransmeten entrevistes i taules rodones amb els protagonistes del congrés. Per l'espai destinat a l'Hola Barcelona, dins de la programació de la cadena, han passat Josep Sort, professor de la Universitat Ramon Llull (URL) i especialista en nous media; Albert Cuesta, editor de CanalPDA.com i col·laborador de diversos mitjans; Eduardo Méndez, responsable tècnic de Telefónica Móviles, i Antonio Moulet, president a Espanya de l'empresa japonesa fabricant de mòbils NEC.

1 comentario:

Anónimo dijo...

El 3GSM és tot un espectacle, per dins i per fora, per als professionals del sector i per a tothom. Encara més que la col·lecció d'aparells i aplicacions que es donaven a conèixer, el més al·lucinant és com s'esforcen les marques per cridar l'atenció en un marc tan competitiu: un cor de joves cantant a la porta amb paraigües publicitaris, hostesses realment lleugeres de roba (el públic és majoritàriament masculí), repartidors de publicitat motoritzats amb "segways"... Guanyar notorietat dins d'un congrés com aquest era molt important, i tot s'hi val.