martes, febrero 07, 2006

24/01/06: El Diari de Barcelona canvia de disseny


Després de més de 8 anys amb fons negre, el Diari de Barcelona (DdB), que és el rotatiu més àntic de l'Europa continental, ha canviat de disseny i ha adoptat un fons blanc que el fa més llegible.

El DdB va néixer el 1792 i va existir en format paper fins al 1994. L'Ajuntament de Barcelona va adquirir-ne la capçalera i el va fer renéixer a la Xarxa el 16 de setembre de 1998. El disseny inicial de la publicació era negre i groc, uns colors que s'identifiquen amb Barcelona, concretament amb els taxis de la ciutat.

En aquella època, a més, Barcelona tv, aleshores BTV, també jugava molt amb el color negre. És més, el 1998, el negre era un color bastant usual a les webs. El diari francès Liberation també el va adoptar com a color identificatiu, juntament amb el vermell i el blanc. Amb el temps, però, va passar a ser un color que s'associava a les webs alternatives i les de hackers.

Amb el canvi d'imatge de Barcelona tv, es feia també necessari un canvi de la web del Diari de Barcelona, que finalment surt en blanc i amb un look molt més proper al que té la web de la televisió.

No hay comentarios: