martes, febrero 07, 2006

31/01/06: Com evitar el correu brossa?

Fa dos anys, al Fòrum Econòmic de Davos, Bill Gates va predir que el correu brossa o spam s'acabaria el gener del 2006. Evidentment es va equivocar perquè tots continuem rebent missatges amb fórmules màgiques per aprimar-se, allargament de penis (aquest és un clàssic) o compres a preu de saldo.

Però d'on surten aquests missatges?

Segons la Wikipedia, una parella d'advocats dels Estats Units, Canter i Siegel, van publicar un missatge de la firma a Usenet el 5 de març de 1994 i van guanyar 10.000 dòlars gràcies als clients que en van obtenir.

I per què es diu spam?

El nom ve d'una llauna de pernil amb què s'alimentaven els soldats soviètics i britànics durant la Segona Guerra Mundial i que es deia Horme'ls Spiced Ham. Els Monty Python en van fer burla uns anys después i la cridaven en diferents tons. D'aquí ve que s'utilitzi per designar el correu brossa que pertorba la comunicació normal a Internet.


Què podem fer per eliminar-lo?


-Les adreces de correu tipus Hotmail, Gmail o Yahoo tenen filtres antispam que funcionen prou bé.
-Ens podem instal·lar un programa antispam, com el spamassassin, que és de codi lliure.
-Podem configurar els nostres gestors de correu perquè els filtrin. El Thunderbird, que és programari lliure, va bé.
-Malauradament, però, mai no s'elimina del tot.

Quatre consells per evitar-lo!

-No contesteu els correus que asseguren a peu de missatge que per esborrar-vos de la seva llista de distribució només ho heu de dir. En general, l'únic que aconseguireu és confirmar-los que la vostra adreça és correcta i que la poden continuar utilitzant o bé vendre-la a tercers. Desactiveu també l'opció enviar "acuse de recibo".
-A l'hora de contestar o reenviar missatges a grups, poseu les adreces al camp BCC (Blind Carbon Copy) o CCO (con copia oculta).
-Esborreu del cos del missatge les adreces que inevitablement apareixen quan un missatge ha rebotat per moltes bústies.
-És bo tenir un parell d'adreces: una per qüestions professionals i una altra per qüestions personals.

No hay comentarios: