jueves, marzo 16, 2006

Recomanadors musicals

Aquesta setmana se m'ha oblidat passar-me l'antivirus i he enganxat tots els bitxos que corren per la ciutat. Resultat, no vaig postejar els continguts del programa de dimarts! Aquí els teniu!


Compartir música


Amb internet és fàcil descobrir nova música i compartir-la amb els teus amics. Avui, us presentem dues aplicacions desenvolupades a Barcelona que permeten fer justament això. També us ensenyarem un mapa, perquè veieu com lliga els gustos la tecnologia.


Foafing the music és un projecte desenvolupat pel Grup de Recerca en Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF) que connecta diferents bases de dades i recomana música, blogs i podcasts als usuaris, a més de donar informació sobre concerts i nous àlbums.



L'altra aplicació que ofereix possibilitats interessants per compartir música amb altres usuaris, descobrir nous valors musicals i comprar discos en línia és MusicStrands.

El servei va néixer a la delegació catalana del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) gràcies a la utilització d'eines d'intel·ligència artificial i ja compta amb més de cinc milions de cançons a la seva base de dades.

Musicstrands ha adoptat el sistema d'etiquetatge (tags) que ja utilitzen altres serveis com Flickr.com o Technorati, de manera que l'usuari pot "etiquetar" les seves preferències i fer les seves pròpies llistes d'èxit. També hi pot pujar les llistes d'iTunes, un servei d'Apple que mereix una explicació a part, així com fer comentaris i enviar-los als amics o bé crear una galeria de fotos.

I si resulta que el que et recomanen t'agrada i ho vols comprar, ho pots fer des des la mateixa web, que t'enllaça directament amb una botiga que te la vengui, com ara Amazon. I és que darrere de l'invent també hi ha un model de negoci.

La pàgina també dóna l'opció de descarregar-se el programa MyStrands, que fa recomanacions sense haver d'utilitzar el navegador i es presenta com a "plug-in essencial per a iTunes i Windows Media Player".

Finalment, una manera curiosa d'enllaçar els gustos. No dic res més. Feu un cop d'ull a Liveplasma.

Fins dimarts que ve!
Salut i bits!

No hay comentarios: