miércoles, enero 10, 2007

Apple reinventa el telèfon

(Avui, amb la música de fons d'Accuradio)

Es diu iPhone, és un 'tres en un' i avui se'n parlava a gairebé tots els diaris. Després de l'èxit de l'iPod, Steve Jobs, CEO d'Apple, torna a revolucionar el món de la tecnologia amb un nou gadget que integra telèfon, reproductor multimèdia i navegador d'internet. Jobs el va presentar a la fira MacWorld de San Francisco amb l'espectacularitat que el caracteritza i només dos dies després que el president de Microsoft, Bill Gates, parlés de la integració de la consola Xbox amb la televisió i internet a l'altra fira de la setmana, la Consumer Exhibition Show (CES), que té lloc a Las Vegas. Les paraules clau dels dos discursos: TV i mòbil, les dues grans àrees de negoci a desenvolupar durant aquest any.

De fet, Jobs també va presentar l'Apple TV, que permetrà passar les pel·lícules o sèries descarregades d'internet al televisor. Per 'descarregades' entenem comprades a iTunes, que l'any passat va vendre 2.000 milions de cançons.

Però tornem a l'iPhone... L'aparell, que permet la multiconferència, integra una càmera de 2 megapíxels, aplicacions d'ofimàtica i Widgets com els d'Opera amb la previsió del temps o el temps mundial, sortirà per uns 380 euros la versió més senzilla (4GB) i per uns 460 euros (8GB) la més completa. Això sí, ens caldrà esperar aproximadament fins al Nadal de l'any que ve per comprar-lo a Europa. Als EUA en gaudiran abans, al juny. I, en canvi, a l'Àsia, s'esperaran fins al 2008. Vés a saber què hauran llançat de nou aleshores.

No hay comentarios: